Editie 01/2019

Waar ben je naar op zoek?

Sluit venster
Dataistic Center

aan de slag

Dataistic Center

het datalab van ABN AMRO

Data wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. De digitalisering van onze wereld brengt een hoop nieuwe data met zich mee en daagt ons tegelijkertijd ook uit om wat zinnigs met die data te doen. Dit heeft impact op de samenleving maar ook op ons als bank. Daarom investeren we steeds meer in technologie├źn om als onderneming levensvatbaar te zijn en blijven. Denk aan bijvoorbeeld in Data Science en Artificial Intelligence want ABN AMRO wil een klantgerichte en data gestuurde organisatie zijn.

We zijn dus bezig onze rol als bank opnieuw uit te vinden. Welke nieuwe producten en diensten kunnen we ontwikkelen in dit nieuwe data-tijdperk als we de wensen van onze klanten als uitgangspunt nemen. Wij willen mogelijkheden verkennen met data analyses, machine learning en AI en daar zo veel mogelijk van leren. Maar dit kunnen we niet alleen.

Sinds begin dit jaar hebben wij, ABN AMRO en Dell Technologies in Amstelveen, een platform opgericht genaamd het Dataistic Center. Het Dataistic Center maakt kennis en hardware beschikbaar voor een brede groep onderzoekers, waardoor er experimenten kunnen worden gedaan waar zowel de onderzoekers (zoals universiteiten en medische instituten) als wij veel voordeel uit kunnen halen. En dit bieden we gratis aan. Waarom? Wij leven momenteel in een data gedreven wereld. Dit is de maatschappelijke verantwoorde rol die wij als ABN AMRO en DELL Technologies vervullen.

Onze samenleving heeft investeringen nodig in experimenten met de nieuwste technologie op het gebied van AI, Data Analyses en Data Science. Deze experimenten zullen helpen om de nodige ontwikkeling van wereldwijde diensten zoals slimme steden, autonome voertuigen en robots in de gezondheidszorg te versnellen.

ABN AMRO

Toegang tot moderne hardware, expertise en support

In het Dataistic Center hebben de gebruikers toegang tot moderne hardware en support voor het doen van experimenten. Ook kunnen gebruikers data van andere gebruikers hergebruiken en zijn er netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde data-professionals. Uiteraard biedt het Dataistic Center daarnaast expertise op het vlak van bankieren, ondernemen en technologische ontwikkelingen.

Inmiddels hebben al verschillende studenten (van o.a. UvA, RUG, TU Delft) en medische instituten (zoals PMC in Utrecht) gebruik gemaakt van dit platform.

Geïnteresseerd? Neem contact op via Dataistic.Center@nl.abnamro.com of verkenning@goededoelennederland.nl

We zijn toegewijd aan het stimuleren van menselijke vooruitgang door onze technologie en expertise in te zetten waar het meeste positieve impact gemaakt kan worden op de mens en de planeet.

Dell Technologies
Top