Editie 01/2019

Waar ben je naar op zoek?

Sluit venster
Innoveren met de ABN AMRO

aan de slag

Innoveren met de ABN AMRO

Banking for better for generations to come

De wereld digitaliseert razendsnel en nieuwe technologieën worden door banken massaal omarmd. ABN AMRO verkent samen met fintech-startups, hackers en wetenschappers deze veranderende wereld. ABN AMRO is continu bezig haar rol als bank opnieuw uit te vinden en relevant te blijven voor haar klanten en de maatschappij. Welke nieuwe producten en diensten kunnen er worden ontwikkeld in dit nieuwe data-tijdperk met de wensen van klanten als uitgangspunt. Zij willen mogelijkheden verkennen met data analyses, machine learning en AI en daar zo veel mogelijk van leren.

Innovation Centre

De digitalisering van onze wereld brengt een hoop nieuwe data met zich mee en daagt ons tegelijkertijd ook uit om wat zinnigs met die data te doen. Dit heeft impact op de samenleving maar ook op ons als bank. Daarom investeert de bank steeds meer in technologieën om als onderneming levensvatbaar te zijn en blijven. Denk aan bijvoorbeeld in Data Science en Artificial Intelligence want ABN AMRO wil een klantgerichte en data gestuurde organisatie zijn.

In het ABN AMRO’s Innovation Centre worden vernieuwende oplossingen ontdekt, innovatieve fintech­ontwikkelingen verkend en een grote verscheidenheid van experimenten uitgevoerd. Er is kennis en hardware beschikbaar voor een brede groep onderzoekers, waardoor er experimenten kunnen worden gedaan waar zowel de onderzoekers (zoals universiteiten en medische instituten) als de bank veel voordeel uit kunnen halen.

ABN AMRO Foundation

Al bijna 20 jaar zet de eigen stichting van de bank, ABN AMRO Foundation, zich in voor de maatschappij. Medewerkers van ABN AMRO mogen jaarlijks een werkweek aan vrijwilligerswerk besteden. Ze doen mee aan een van de activiteiten van de Foundation of ze helpen heel gericht door hun eigen expertise in te zetten. Op dit moment wordt er een marktplaats ontwikkeld waarop goede doelen een aansprekende casus kunnen indienen. Iedere medewerker krijgt toegang tot de marktplaats en kan zich inschrijven met de banking for better days. Het platform is klaar en gaat binnenkort live.

Onze samenleving heeft investeringen nodig in experimenten met de nieuwste technologie op het gebied van AI, Data Analyses en Data Science. Deze experimenten zullen helpen om de nodige ontwikkeling van wereldwijde diensten zoals slimme steden, autonome voertuigen en robots in de gezondheidszorg te versnellen.

ABN AMRO
Top