Editie 02/2022

Waar ben je naar op zoek?

Sluit venster

Kennis

Webinars 2021

Een overzicht van onze webinars op het gebied van Big data in 2021.

Voor het actuele aanbod, klik hier.

Hoe zet je Big Data in voor fondsenwerving?

11 november 2021

Dit webinar staat in het teken van Big Data en fondsenwerven. Data geeft je inzicht in resultaten en je kunt keuzes heel bewust afstemmen op basis van jouw data. Het verzamelen van data is hiervoor essentieel. Charida Dorder neemt jullie mee in de wereld van Big Data. Wat verstaan we onder Big Data en hoe kan je Big Data voor je laten werken. Veel mensen realiseren zich vaak niet over hoeveel data ze beschikken, je moet alleen weten waar het te vinden en hoe je hiermee om moet gaan.

Michiel van Straten vertelt tijdens het webinar over de rol van datagedreven werken binnen UNICEF en hoe klantsegmentatie en self service rapportages daarbij helpen. De volgende vragen komen onder andere aan bod: Wat is een 360-graden-klantbeeld? Hoe zien we de ontwikkeling van datagedreven werken? Wie is eigenaar van (donateurs)data?

Klik hier om het webinar terug te zien.

Data gedreven fondsenwerving voor kleinere en middelgrote organisaties

27 mei 2021

Het verzamelen van data is belangrijk bij fondsenwerven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gegevens van jouw achterban zoals startdatum van donateurs, retentiecijfers, contactmomenten, leeftijdsverdeling en betrokkenheid. De data geeft je inzicht in resultaten en je kunt keuzes, bijvoorbeeld de wijze van benaderen, dan heel bewust afstemmen op basis van jouw data. In kleinere organisaties ontbreken vaak de juiste systemen en tijd om dit goed te monitoren. Tijdens dit webinar deelde Lucas Berndsen, data scientist bij BAKEN AI, de voordelen van datagericht fondsenwerven. Hij ging tijdens het webinar bijvoorbeeld in op hoe je met data de customer journey kunt verbeteren. Ook gaf hij praktische tips om hier mee aan de slag te gaan. John van Duin van het Oogfonds deelde zijn ervaringen op het gebied van datagericht fondsenwerven vanuit de praktijk.

Klik hier om het webinar terug te zien.

Inspiratiesessie Data driven marketing met DPG Media

9 juni 2021

Op 9 juni 2021 organiseerden wij een online inspiratiesessie over 'Data driven marketing: grip op het effectief bereiken en bewegen van je doelgroep'. Deze inspiratiesessie organiseerden we in samenwerking met onze mediapartner DPG Media. Klik hier voor meer info.

Top