Editie 02/2022

Waar ben je naar op zoek?

Sluit venster
Rapport Big data voor goede doelen

rapport

Rapport Big data voor goede doelen

In dit rapport brengen we big data helder in kaart. We combineren inzicht in de laatste technieken met actuele cases van binnen en buiten de goededoelensector. Het is geschreven voor onze leden die aan de slag willen met Big data. Informatief en toegankelijk, een eerste verkenning voor medewerkers van goede doelen.

Het eerste hoofdstuk geeft een algemeen beeld van big data. Hoe kunnen we dit grote containerbegrip het beste benaderen? En wat zijn de laatste ontwikkelingen op technisch, regulatorisch en ethisch vlak? Die vragen vormen de basis voor de rest van het rapport.

In het tweede hoofdstuk bekijken we voorbeelden uit andere sectoren. Zo meet de financiële sector de Environmental, Social & Governance-impact (ESG) van investeringen. Dat leidt tot concrete doelen, zoals de Sustainable Development Goals (SDG) van de VN. In de zorg bundelen verschillende ziekenhuizen hun data op een veilige en betrouwbare manier, zodat ze overal gepersonaliseerde zorg kunnen leveren.

In het derde hoofdstuk ligt de focus op goede doelen. Welke taken in deze sector kunnen we verbeteren met behulp van big data, en welke voorbeelden zien we hiervan wereldwijd? Die variëren van betere fondsenwerving tot sterkere donateursloyaliteit. Het rapport eindigt met een roadmap voor goede doelen van elk formaat om zelf met big data aan de slag te gaan.

Medewerkers van goede doelen halen uit dit rapport:

Top